Dirk Van Vaerenbergh

Dirk Van Vaerenbergh

Dirk Van Vaerenbergh studeerde Scandinavistiek en doceerde zeven jaar Zweedse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent.

Hij behaalde een Master Woordkunst aan het Conservatorium van Gent en gaf veertig jaar les aan de Stedelijke Academie (SAMWD) van Deinze. Hij speelde in Company, Kuifje en de Zonnetempel, De Paradijsvogels, Amadeus, In het Witte Paard en Ben X. Bij Zomeropera Alden Biesen speelde hij in Die Fledermaus, Ontsnapt, Don Pasquale, Pop-Up en N.E.R.O. en hij vertolkte alle mannenrollen in Pauline & Paulette van Judas Theaterproducties. Voor Ensemble Leporello speelde hij Keizer Duncan in Macbethbranding/surfingMacbeth, was hij de verteller in Hoe het varken aan zijn krulstaart kwam en de Oude Man in Fool for Love. Hij was Sander in Nonkel Jef zit in de patatten. Bij Loge10 Theaterproducties speelde hij in De Collega‚Äôs en Getuige Ten Laste.

Van 2010 tot 2012 reisde hij de wereld rond met Gardenia van Alain Platel en Frank Van Laecke bij Les Ballets C de la B. Op tv is hij te zien als Kamiel in de serie Prinsessia. In Daens herneemt hij de rollen die hij speelde in 2008, o.a. meneer Borremans, Jules, prelaat en Abt.

`