Annelies Boel

Annelies Boel

Annelies Boel studeerde, na haar humaniora-opleiding Woord en Drama aan de! Kunsthumaniora in Antwerpen, succesvol af in de richting Musical en Theater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Na haar studie was ze te zien in verschillende musicals waaronder Annie (ensemble en Ster in Spé), Elisabeth (Fannie Feiferlich), Oliver! (Matron, understudy Beth) en Alice in Wonderland (ensemble, understudy K3). In Italië en Duitsland schitterde ze in de hoofdrol van Tirzah in Ben Hur Live. Hierna vertrok ze voor zes maanden naar New York voor de masterstudie ‘Acting on Camera Intensive’.

Na haar terugkeer naar België was ze te zien in een aantal tv-programma’s, waaronder Aspe (Elke Nagels), De neus van Pinokkio (Alice), De zonen van Van As (Iris), Balls of steel (Nancy Nympho), Familie (Mirthe), Dubbelspel (Mieke Freyant), Chris & Co (Anneke) en Thuis (Marieke). Annelies is ook een terugkerend, herkenbaar gezicht in de reclamewereld en ze is een vaste waarde bij de regionale zender ATV. Hiervoor presenteert ze als stadsreporter reportages over Antwerpen. Verder stond ze op de planken in de theaterstukken Edith en Simone als Simone Berteaut, in Het zotte geweld als Nel Deurinckx, in Macbeth als Lady Macbeth en in De ideale vrouw als Sofie. Annelies is te zien in 40- 45 als swing en understudy voor Sarah en Julia.

In Daens speelt ze o.a. de rol van Louise Daens.