Fabrice Pillet

Fabrice Pillet
Cast

Charles Woeste

Fabrice Pillet

Fabrice Pillet studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen en Brussel, waar hij eerste prijzen operazang en lyrische kunst behaalde in de klassen van Marcel Vanaud en Jacques Legrand. Tijdens zijn studies kreeg hij de Prix Huberty van het Conservatorium van Brussel voor zijn vertolking in Une mort de Don Quichotte van Noël Lancien, in Brussel en Nancy. 

Vanaf 1999 speelde hij in internationale musicals waaronder Les Misérables van Boublil en Schönberg (Cameron Mackintosh Productions) en The Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Weber (Really Usefull Group Productions). Beide producties werden meer dan 200 keer opgevoerd in de Antwerpse Stadsschouwburg. Hij speelde ook mee in Kuifje en de Zonnetempel, Jesus Christ Superstar, Camille Claudel, Daens (2008), Annie, La Mélodie du Bonheur en 14-18. Daarnaast vertolkte hij meer dan 25 rollen uit het operetterepertoire in de schouwburgen van Luik, Verviers, Rijsel, Charleroi, Brussel, Nijvel en Ath. Ook de operaproducties volgden elkaar op. Hij stond als solist op de planken in Brussel, Madrid, Keulen, Lissabon en Barcelona, in opera’s als La Traviata, Nabucco, Die Fledermaus, Il Barbiere di Seviglia, Die Lustige Witwe en Carmen. Hij trad ook regelmatig op in de Zomeropera van Alden Biezen in Limburg. In 2010 nodigde David Miller hem uit om samen met Albane Carrère en Murielle Bruno te zingen tijdens het slotconcert van Martha Argerich op het Festival van Lugano. In 2015 werd hij lid van het lyrische gezelschap van de Volksopera, dat gespecialiseerd is in het repertoire van de komische opera, en zong hij in Le Docteur Miracle van Charles Lecocq. 

Hij wordt door zijn vakgenoten gewaardeerd als pedagoog en doceert al meer dan tien jaar zang en musical. Samen met Florence Wiot organiseert hij bovendien regelmatig artistieke opleidingsstages en workshops musical. In 2016 trad hij toe tot het artistieke team van het Festival Bruxellons! als vocal coach voor de musical Evita. Nadien werd hij door Festival Bruxellons! ook gevraagd als casting director en vocal coach voor de Franstalige wereldcreatie van Sunset Boulevard. Hij was nadien ook casting director en vocal coach voor de productie My Fair Lady op het Festival Bruxellons! in 2019. Ten slotte was hij nog vocal coach van de musical 4 guitares pour Zorro van de Vivre en Fol Compagnie, een rondreizend theatergezelschap van getalenteerde jonge acteurs. Fabrice leidt samen met zijn partner Florence Wiot het gezelschap Exception-Théâtre dat educatieve voorstellingen brengt in scholen over heel België.