Fabrice Pillet

Fabrice Pillet
Cast

Charles Woeste

Fabrice Pillet

Fabrice Pillet studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen en Brussel. Tijdens zijn studie won hij de eerste prijs in operazang en lyrische kunsten en werd hij onderwezen door Marcel Vanaud en Jacques Legrand. Als kers op de taart kende het Conservatoire de Bruxelles hem de Prix Huberty toe. Deze prijs wordt om de vier jaar aan een veelbelovende jonge Belgische kunstenaar uitgereikt.

Vanaf 1999 was hij betrokken bij tal van internationale musicals zoals Les Misérables de Schönberg en Boublil (Cameron Mackintosh Productions) en The Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Weber.

Hij speelde ook mee in Kuifje en de Zonnetempel (Charleroi), Jesus Christ Superstar (Villers-la-Ville), Camille Claudeel (Antwerpen), Annie (Charleroi), The Sound of Music (Tour) en de Spektakel-Musical 14-18.

Daarnaast vertolkte hij meer dan 25 verschillende rollen in operettes en opera’s van diverse theaters in Luik, Verviers, Rijsel, Charleroi, Brussel, Luik, Nijvel en Ath. Fabrice was solist in Brussel, Madrid, Keulen, Lissabon, Barcelona, in stukken als la Traviata, Nabucco, die Fledermaus, Il Barbier di Seviglia, Die Lustige Witwe, Carmen,...

In 2015 werd hij lid van het operagezelschap van de Volksopera Wien, gespecialiseerd in het repertoire "Opéra-comique", en zong hij in de productie The Doctor Miracle van Charles Lecocq.

Fabrice doceert bovendien al meer dan 15 jaar vakken als zang en musical . Verder organiseert hij ook regelmatig, in samenwerking met Florence Wiot, musical -cursussen en -workshops.

In 2016 werd hij lid van het artistieke team van le Festival Bruxellons!, namelijk als vocal coach voor de Franstalige versie van Evita. Later werd hij benoemd tot casting director voor de Franse versie van Sunset Boulevard. In de zomer van 2019 zal hij wederom vocal coach zijn voor le Festival Bruxellons! Deze keer voor "My Fair Lady".

Fabrice heeft al meerdere malen samengewerkt met Studio 100: hij was Charles Woeste in de eerste versie van Daens, de Musical. Bovendien maakte hij deel uit van het ensemble van de Spektakel-Musical 14-18. Tenslotte was hij ook nog vocal coach voor de opname van de Franse versie van "40-45".

`