Free Souffriau

Free Souffriau
Cast

Nette Scholliers

Free Souffriau

Free Souffriau studeerde in 1998 af aan het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen. Na haar studies trad ze op in verschillende musicals. Haar eerste hoofdrol kreeg ze in 2002, toen ze Doornroosje speelde in de gelijknamige musical. 

Eind 2007 won ze de finale van Steracteur Sterartiest. Begin 2008 deed Free mee aan Zo is er maar één met ‘Zoals een mooi verhaal’ van Ann Christy. Ze behaalde in de finale de derde plaats. De actrice was te zien in musicals zoals 14-18, Peter Pan, Sneeuwwitje, Soldiers of Love, Charlie Brown, The Sound of Music, The King and I, Doornroosje, De Drie Biggetjes, De kleine zeemeermin, Pinokkio en Robin Hood. In de musical Daens (2008) speelde ze de rol van Nette. Ze was verder ook te zien in Zo mooi, zo blond, Pippi Langkous zet de boel op stelten en als Maya de Bij in de Maya-show De Pollebollen

Op tv kan je Free aan het werk zien als Mieke Fonkel en Mega Mindy. Daarnaast kan je haar ook herkennen in onder andere Samson en Gert, Hallo België en Aspe. Free speelde in de films Het geheim van Mega Mindy, Mega Mindy en het zwarte kristal, Mega Mindy en de snoepbaron, Piet Piraat en het zeemonster en Mega Mindy versus Rox. Daarnaast was ze ook te zien in de shows Mega Mindy en de schitterende smaragd, Mega Mindy en de poppenmeester en De Mega Mindy show

Free bracht enkele albums uit: Zingt Ann Christy - Een beetje anNders, Gewoon Free, Het collectief geheugen en Goud, wierook en mirre. Ze is ook al jaren de vaste stem van Maya de Bij. 

Voor al haar werk won Free Souffriau verschillende prijzen, zoals een MIA, een Vlaamse Televisie Ster in de categorie ‘Rijzende Ster’ en twee Radio 2 Zomerhit-awards in de categorieën ‘Beste Kidspop’ als Mega Mindy en ‘De Doorbraak’. Ze won ook de MIA voor ‘Beste Populaire Artiest’, voor haar Ann Christy tour.