Ianthe Tavernier

Ianthe Tavernier
Cast

Nette Scholliers

Ianthe Tavernier

De veelzijdige Ianthe Tavernier is bijzonder succesvol als actrice, zangeres, presentatrice en onderneemster. Met meer dan 100.000 Instagramvolgers is ze erg populair op de sociale media. Op jonge leeftijd ontdekte Ianthe haar passie voor musical, wat inmiddels is uitgegroeid tot een indrukwekkende carrière.

Ianthe was nog maar 9 toen ze haar opwachting maakte als ‘de kleine Cosette’ in de musical Les Misérables’ Daarna ging de bal aan het rollen en speelde ze ook nog mee in o.a. Kuifje en de zonnetempel en Pinokkio. Met haar diploma ‘Muziektheater’ op zak, dat ze behaalde aan het prestigieuze Tilburgse Fontys Conservatorium, kwam haar musicalcarrière in een stroomversnelling. Ze scoorde in 2017 haar eerste hoofdrol als Ariël in de succesvolle Disneymusical The Little Mermaid. Waarna nog vele (hoofd) rollen volgden in o.a. Wicked, Hans en Grietje, Alladin, Albert I en War Horse

Na het succesvolle nummer ‘Vuur’, geschreven door Jelle Cleymans en opgenomen ter promotie van de musical Iedereen Beroemd, lanceerde de ravissante blondine recent als IANTHE haar solocarrière met de opvallende debuutsingle Ik ben wie ik ben. Met de lancering van de bijhorende videoclip zorgde ze voor een stunt door als eerste Vlaamse artieste de beelden te delen via haar Instagram Stories. Ianthe is ook al jaren één derde van de partyband Les Copines, waarmee ze terug te vinden is op heel wat bedrijfsfeesten en evenementen. 

Ianthe speelt al jaren de geliefde Floor Lommelen in De Buurtpolitie’en schitterde in o.a. Steracteur Sterartiest, Dancing with the Stars... Als stemactrice werkte ze mee aan heel wat films en sprak ze de hoofdrollen in bij o.a. Tinkerbell en de piraten en Sonic the Hedgehog. Sinds kort presenteert ze haar eigen Fresh Viral-programma op Pickx+. Samen met haar zus is ze ook nog de drijvende kracht achter de succesvolle webshop Coco D’Anvers. 

In Daens speelt Ianthe de rol van Nette Scholliers.