Jan Schepens

Jan Schepens
Cast

Pieter Daens

Jan Schepens

Jan Schepens studeerde twintig jaar geleden af aan de toneelafdeling van het Conservatorium van Brussel onder leiding van Ronnie Commissaris en Peter De Smet. 

Hij kon meteen aan de slag in Les Misérables. Daarna speelde hij de hoofdrol in Company en de rol van John in The Hired Man bij het Koninklijk Ballet Van Vlaanderen. Voor die vertolking kreeg hij in Nederland de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Op tv verwierf Jan bekendheid als de slechterik Pierre in de VRT-soap Thuis en hij speelde de bedrijfsleider Jo Berrevoedts in de VTM-soap Familie. Jan vertolkte tal van gastrollen in verschillende Vlaamse en Nederlandse televisieproducties waaronder Witse, Wittekerke, F.C. De Kampioenen, Gooise Vrouwen... 

Jan speelde mee in volgende producties: De Drie Biggetjes, Bloedbroeders, 14-18 (Studio 100), Merrily We Roll Along (KBVV, Prijs voor Beste Mannelijke Hoofdrol), Wilde Dingen (de Kopergietery in Gent o.l.v. Eva Bal), The Last Five Years (Judas Theaterproducties, Prijs voor ‘Beste Mannelijke Hoofdrol’), Evita (Ché) en Elisabeth (Luigi Lucheni) (Music Hall), 10 Kleine Negertjes, De Muizenval, Amadeus, Een Inspecteur Belt Aan (Loge10 Theaterproducties), Ben X (Musical Van Vlaanderen), Black-Out, Aspe, MUERTO! (Uitgezonderd. Theater!), Beauty and The Beast, The Little Mermaid (Marmalade), Kiss Me Kate (Festivaria) en Dolfje Weerwolfje (Event-Team).