Jelle Cleymans

Jelle Cleymans
Cast

Jan De Meeter

Jelle Cleymans

Jelle is zanger, acteur, presentator en liedjesschrijver. Hij kreeg zijn eerste televisieopdrachten op zijn elfde. Als kind speelde hij Pieter in De kotmadam, vergezelde hij Gaston Berghmans in De Gaston Berghmans show en vertolkte hij ‘de rosse’ in Lili en Marleen. In de musical Les Misérables speelde Jelle Gavroche. 

Eind 2002 komt het hitprogramma Spring voor het eerst op de buis. De cast maakt drie full albums en gaat op tournee. Tegelijkertijd versterkt Jelle het Ketnet-wrapteam. Hij blijft vijf jaar een vast gezicht en presenteert onder andere Gebuisd en Op schok. Op Eén is hij copresentator van Eurokids 2005 en 2006. Vanaf 2006 verruimt Jelle zijn horizonten. Hij speelt mee in de Vlaamse kaskraker Windkracht 10 en vertolkt Kuifje in de musical Kuifje en de Zonnetempel. Hiervoor krijgt hij de Vlaamse Musicalprijs voor beste mannelijke hoofdrol. In 2008 speelt Jelle Jan De Meeter in de succesmusical Daens, wordt hij geïntroduceerd als Jens in Thuis, en speelt hij Christopher Wren in het theaterstuk De muizenval. Hij maakt samen met zijn moeder, Karin Jacobs, drie kinderboeken: Op een surfplank naar de maan, Foetsie en 1, 2, 3 bijna. Ze toeren door Vlaanderen met hun bijbehorende theatervoorstellingen. In 2010 komt Jelles eerste Nederlandstalige soloalbum uit, Naakt doe ik de afwas (2010). Later volgen Welk oog en hoeveel tranen (2013) en Napoleon XIII (2015) en bijbehorende theatertournees. Jelle was zowel te zien in de theaterthriller 10 kleine negertjes als in de musicalklassieker Fiddler on the Roof, waar hij voor het eerst samen met zijn moeder en zus op de bühne stond. 

Bloedbroeder Jonas Van Geel en hij beslissen om hun Nederlandstalige covergroep ‘Mannen op de baan’ om te dopen tot ‘Cleymans & Van Geel’. Na een tussenstop als Robin Hood in de gelijknamige Studio 100-musical en de gesmaakte vertolking van Wolfgang Amadeus Mozart in Amadeus, is hij in 2014 te zien in de spektakel-musical 14-18, in de hoofdrol van Jan Laenens. Jelle speelt verder mee in de theaterversie van Moord op de Oriënt Express en als Nicola Sacco in de musical Sacco & Vanzetti. Hij staat op de planken in Ooit Gewist en speelt de rechterhand van Van In (Herbert Flack) in de theatervoorstelling Aspe 2 – Het dodelijk jubileum. Jelle verzorgt – samen met Jonas Van Geel, Gert Verhulst en Maggie MacNeal – Pappie loop toch niet zo snel, waarmee ze het blazoen van het levenslied willen oppoetsen. Hij speelde ook mee in de interactieve comedyshow Mannen

Jelle is een van de hoofdrolspelers in het musicalspektakel ZOO of life en in 40-45, waar hij Staf Segers vertolkt. Dit jaar werkt Jelle samen met Jonas Van Geel een eerste full album af en schrijft hij volop aan zijn vierde soloplaat die Alleen in het ruime sop zal heten.