Jurgen Stein

Jurgen Stein

Jurgen Stein debuteerde in 1996 in een professionele theatervoorstelling over Frank Sinatra van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in Nederland.

Daarna speelde hij in theatergroep Jeans en in de musicals Elisabeth en Rent. Voor die twee producties werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. In 2001 stond hij in de oorspronkelijke versie van de musical Kuifje en de Zonnetempel, waar hij regelmatig de titelrol speelde. Daarna volgden Doornroosje, Sneeuwwitje, 14-18, Wickie, de musical en Piet Piraat en de Kleine Dino van Studio 100. Ook in Vlaanderen speelde hij in Scrooge, Dracula, The Little Mermaid en Arthur of hoe je koning kan worden. Hij bleef daarnaast in Nederland actief en was te zien in The Sound of Music, Ciske de Rat, Kruimeltje en Soldaat van Oranje.

Jurgen werkt regelmatig als (stem)acteur en freelance sessiezanger voor het dubben van animatiefilms en series. Zo werkte hij mee aan de Vlaamse versies van Finding Dory en Vaiana. In 2016 waagde hij zijn kans in The Voice van Vlaanderen en wist hij door te dringen tot the battles als lid van ‘Team Bent’. Hij is zanger van de band Magnifico, Belgian Queen Experience. Jurgen is te zien in 40-45 als Wolff . 

In Daens speelt hij o.a. priester-klerk.