Marc Coessens

Marc Coessens

Marc Coessens studeerde, na zijn opleiding in het hoger onderwijs, Filmregie aan het RITCS in Brussel. Of dat was toch de bedoeling… tot hij per ongeluk in Studio Herman Teirlinck terechtkwam.

Hij studeerde daar in 1979 als acteur af en werd onmiddellijk opgepikt door Theater Arena, het eerste musicaltheater in België, in Gent. Daar beleefde hij zijn eerste drie professionele jaren in musicals zoals Chicago (Bob Fosse), Foxtrot (A.M.G. Smidt) en Piaf (Pam Gems).

Daarna verhuisde Marc terug naar Antwerpen, waar hij twaalf seizoenen lang in een veertigtal stukken speelde in het Koninklijk Jeugdtheater, van Hamlet tot Sneeuwwitje. Ondertussen trad hij ’s avonds op in het theater voor volwassenen, onder andere voor het Ballet van Vlaanderen met Jesus Christ Superstar.

Marc schreef een dansmusical voor kinderen, Mama er danst een beer in mijn klas, en richtte samen met twee collega’s de close harmony group Trio Stereo op. Hij regisseerde ook bij amateurgroepen.

In 1993 kwam hij terecht in televisieland. Voor VTM speelde hij vijftien jaar lang de rol van dokter Frank in Wittekerke. Daarna was hij ook te zien in Amika (Studio 100). Hij deed dubbing voor verschillende Disney-tekenfilms en series, educatief theater en coaching voor bedrijven. De laatste jaren had hij vooral rollen in musicals voor Musical van Vlaanderen.

In Daens o.a. meneer Borremans, prelaat en abt. Ook is hij understudy voor de rol van Stillemans & Charles Woeste.