Marc Luyckx

Marc Luyckx
Creatives

Geluidsontwerp

Marc Luyckx

Marc Luyckx is al meer dan veertig jaar een vaste waarde in het vak. Hij begon als geluidsman ten tijde van de legendarische The Pebbles en Trinity, en verzorgde het geluid bij de theatertournees van Boudewijn de Groot. Al jarenlang doet Rob de Nijs een beroep op hem om zijn concerten in België en Nederland van een perfecte sound te voorzien. Marc werkte eveneens met tal van grote internationale artiesten uit de jazzwereld, onder wie Oscar Peterson en Dizzy Gillespie. 

Toen de Vlaamse commerciële zender VTM van start ging, werd Marc gevraagd om het geluidsplan te ontwerpen voor programma’s als Walters Verjaardagsshow, De Kinderacademie, de Soundmixshow, de Levenslijngala’s en verschillende spel- en praatprogramma’s. Ook bij de vele Clouseau- en Natalia-shows in het Sportpaleis verzorgde hij het geluid. Hij werd gevraagd voor heel wat evenementen in Amsterdam Arena, Ahoy, Lotto Arena en Ethias Arena. Studio 100 doet regelmatig beroep op Marc. Zo is hij al jaren de vaste geluidsontwerper voor de Samson & Gert kerstshows, De grote Sinterklaasshows in het Antwerpse Sportpaleis, de Studio 100-zomerfestivals, alle K3-liveshows en de prachtige Studio 100-sprookjesmusical Alice in Wonderland. Er volgden nog tal van musicals, waaronder Oliver, Spamalot, Fiddler on the Roof, Ben X en Domino, met als hoogtepunten Daens (2008) en de spektakel-musical 14-18. 

Voor de opvolger 40-45 deed Marc beroep op co-designer Thomas Van Hoepen. Thomas wordt voor zijn system engineering en programmering veel gevraagd in binnen- en buitenland. Beiden hebben de laatste tijd veel producties samen ontworpen. Gezien de resultaten van die samenwerking is dat uiteraard voor de nieuwe versie van Daens niet anders.