Martijn Claes

Martijn Claes

Martijn Claes studeerde Musical aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij ontdekte zijn passie voor musical en theater bij het Eindhovense Theaterplan.

Voor zijn vertolking van de Blikkenman in hun versie van The Wiz in 2011 werd hij door De Vrienden van het Parktheater bekroond met de Jong Talent Prijs.

Tijdens zijn opleiding liep Martijn stage in het ensemble van Stany Crets’ Assepoester, het tamelijk ware verhaal en speelde hij Jan in Ons Kent Ons bij Loge10 Theaterproducties.

Martijn stond onder meer op het podium in Het Witte Paard, de bekende revuetempel aan de Vlaamse kust en speelde in Music Halls Peter Pan: the never ending story (Mister Darling, Smee) en Cinderella, a fairly true story (Leopold, Lackey, Bishop). Van januari 2016 tot januari 2018 werkte hij voor Soldaat van Oranje als dance captain, swing en understudy van Paul en Victor.

Martijn sprak de stemmen in van onder andere Bob, in de Vlaamse versie van Deer Squad (Nickelodeon) en Bob in Puppy Vriendjes (Disney).

Samen met Michiel De Meyer schrijft hij nieuwe Nederlandstalige muziek als Bruurs. Martijn is te zien in 40-45 als swing en understudy voor Staf Segers.

In Daens speelt hij onder andere de rol van Louis Scholliers. Ook is hij understudy voor de rollen Pieter Daens & Jan De Meeter.