Nordin De Moor

Nordin De Moor

Nordin De Moor studeerde af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en volgde jaren zangles bij Lieve Suys. Zijn eerste musicalrol was prins Chulalongkorn in The King and I van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Na zijn opleiding maakte hij deel uit van het ensemble in onder andere Sneeuwwitje, Dracula, Peter Pan, West Side Story, Anatevka, Beauty and the Beast, Kuifje en de zonnetempel, Grease, Annie, Oliver!, Fiddler on the Roof, Robin Hood, My Fair Lady, Shrek en 14-18. Hij speelde de rol van Patsy, wachter en burgemeester in Spamalot, waarvoor hij de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Bijrol ontving.

Met Peter Pan: the Never Ending Story (Smee) ging hij de internationale toer op. Zo reisde hij door het Verenigd Koninkrijk en ging hij naar Singapore, Qatar, Koeweit en Abu Dhabi. Ook zag je hem aan het werk in Assepoester (Govert), War Horse (captain Stewart), als de titelrol in de gelijknamige musical Chaplin, Kiss me Kate (Hortensio), The Little Mermaid (Slijmbal), Rubens (Matthias Apostel), The Rocky Horror Show (Brad Majors), Titanic (Thomas Andrews), Spamalot (Patsy), The Christmas Show en 40-45 (Hermans en understudy van Louis Segers). Volgend seizoen kan je hem aan het werk zien in Deep Bridges Charlie and The Chocolate Factory als Willy Wonka.

Naast het theater verleende Nordin zijn stem aan personages in de Disney-serie Violetta, Beauty and the Beast, Coco, Moncchichi, Ainbo…

In Daens speelt hij o.a. Jules en Mon. Ook is hij understudy voor de rollen priester Ponnet & Pieter Daens.