Peter Van De Velde

Peter Van De Velde
Cast

Adolf Daens

Peter Van De Velde

Peter Van de Velde speelde hoofdrollen in musicals als Robin Hood (kleine Jan), Sound of Music (kapitein Von Trapp), Oliver! (Bill Sikes), Daens (2008, opzichter Schmitt), Ben X (vader), 14-18 (sergeant De Decker), Sacco & Vanzetti (Katzmann) en 40-45 (Emiel Segers). Hij schitterde als Lumière in Beauty & the Beast (2006 en 2016), waarvoor hij in 2007 de Vlaamse Musicalprijs voor beste mannelijke bijrol kreeg. 

Op televisie was Peter onder andere te zien in Steracteur Sterartiest, Flikken, Recht op Recht, Hof van Assisen, Gilliams & De Bie, Vennebos, Editie, F.C. De Kampioenen, Zone Stad, Dag & Nacht: Hotel Eburon, Oud België, Samson en Gert, Amika, Familie, Danni Lowinski, Amateurs, De Bunker, De geboden en als jurylid in het AVRO-programma Op zoek naar Evita. In Salamander 2 speelde hij de rol van advocaat René Kronenborg. Verder vertolkte hij van 1998 tot 2004 dokter Jan in de VTM-reeks Wittekerke. In de populaire Eén-reeks Thuis speelt Peter Jacques Pieters. Sinds 2001 is de acteur bekend bij de allerkleinsten als Piet Piraat en sinds 2015 bij de iets grotere kinderen als ranger Cooper in de Ketnetreeks Nachtwacht. Peter speelde in theaterstukken als Demonen, Silicone, Mussen & Zwanen, Play Strindberg, Amadeus, Aspe, Moord op de Oriënt Express, The Elephant Man en Henry V (Het Gevolg) in een bewerking en regie van Stefan Perceval. Ook in komedies als Van de Kant in de Gracht, Taxi Taxi, Pak de Poen, De Wijkagenten, The Soundmix Show, Café Beveren en Strand van Sint-Anneke kon je Peter aan het werk zien. 

Hij leende daarnaast zijn stem aan populaire animatiefilms als Atlantis, Bee Movie, Cars, Lego Movie 3D, de animatiereeksen Maya de Bij, Modderland (Ketnet), Loulou (Ketnet) en de nieuwe animatiereeks Boe Boem (Ketnet). Ook in Kruistocht in Spijkerbroek kon je Peter horen in de rol van Anselmus.