Peter Van De Velde

Peter Van De Velde
Cast

Adolf Daens

Peter Van De Velde

Peter Van De Velde speelde mee in theaterstukken als Demonen, Silicone (’t Spil-kollektief), Mussen & Zwanen, De leeuwen (Theater Ivonne Lex), Play Strindberg (Nova Zembla), Van de kant in de gracht, Foei minister, Taxi Taxi, Pak de Poen (Studio 100), Amadeus, Moord op de Oriënt Express, The Elephant Man (Loge 10), Aspe: Moord in het theater, De wijkagenten, De Soundmixshow (Uitgezonderd.), Henry V (Het Gevolg), Café Beveren (Het Achterland) en Ma Pa en de bruid (Echt Antwaarps Teater).

Op televisie was hij te zien in onder andere Wittekerke, Steracteur Sterartiest, Flikken, Recht op Recht, Hof van Assisen, Gilliams & De Bie, Vennebos, Editie, F.C. De Kampioenen, Zone Stad, Dag & Nacht: Hotel Eburon, Oud België, Samson & Gert, Amika, Binnenstebuiten, Happy Singles, Familie, Danni Lowinski, Amateurs, De Bunker, Patrouille Linkeroever, Salamander 2, Piet Piraat, als jurylid in het AVRO-programma Op zoek naar Evita, Nachtwacht en sinds kort als Jaques Pieters in de serie Thuis.

Peter speelde ook al mee in een aantal films, bijvoorbeeld in Lee & Cindy C., Allemaal Familie, De Club van Sinterklaas en de Pietenschool en als Piet Piraat in Piet Piraat en de betoverde kroon, Piet Piraat en het vliegende schip, Piet Piraat en het zwaard van Zilvertand en Piet Piraat en het Zeemonster.

Ook in musical is Peter geen onbekende. Je kon hem zien in Robin Hood, The Sound of Music, Daens, 14-18, Beauty & the Beast, Oliver!, Ben X en Sacco & Vanzetti.

In de spektakel-musical 40-45 speelt Peter de rol van Emiel. In Daens vertolkt hij de titelrol van Adolf Daens.

`