Rudi Giron

Rudi Giron

Na zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, kroop Rudi in de huid van Nathan Leopold in Thrill Me: A Musical Thriller. Hij was ook te zien als Michael in Murder Ballad en speelde diverse rollen in Songs for the Fallen.

Verder stond hij op de planken als Marius in een concertante opvoering van Les Misérables en was hij te zien in Sinterklaas en de Sputterende Stoomboot, De Mantel van de Sint en de rockmusical The Wave.

Op tv speelde Rudi gastrollen in onder andere Aspe, Zone Stad, Albert II, Familie, Mega Mindy... en sprak hij stemmen in voor onder andere Violetta, Arthur en de Minimoys, Peperbollen, De Ster, Frozen 2...

Rudi is ook actief achter de schermen. Zo regisseerde en vertaalde hij de musicals Edges en First Date: The Musical. In 2017 stond hij mee aan de wieg van Magdalena: een nieuwe musical, waarvoor hij naast de regie ook mee verantwoordelijk was voor het concept en script. En ook de eerste professionele run van Next To Normal in Vlaanderen werd door hem geregisseerd.

Naast zijn bezigheden als acteur en regisseur is Rudi ook leraar zang en musical aan de academies van Berchem en Herentals.

In Daens is hij swing.