Tom Audenaert

Tom Audenaert
Cast

Priester Ponnet

Tom Audenaert

Tom is een Vlaams acteur die bekend werd bij het grote publiek door zijn rol als de blinde Jozef in de Vlaamse film Hasta La Vista uit 2011.

Hij studeerde tot 2003 aan De Kleine Academie in Brussel. Hij speelde bij Ensemble Leporello, een reizend theatergezelschap uit het Brusselse.

Tom Audenaerts eerste filmhoofdrol was deze van Jozef in Hasta la vista van Geoffrey Enthoven. De rol leverde hem in 2012 een Ensor op voor Beste Debuut en een nominatie voor de Ensor voor Beste Acteur bij de Vlaamse filmprijzen. Nadien volgden rollen als de fotograaf Luc Auwerckx in de televisieserie Quiz Me Quick van Bart De Pauw.

Eind 2012 acteerde hij naast Benoît Poelvoorde en Marc Zinga in Les Rayures du zèbre, een film van Benoît Mariage. In 2013 had hij rollen in de televisieseries Connie & Clyde en Zuidflank naast een gastrol in In Vlaamse velden. In 2014 speelde hij onder meer in de series Marsman en De zonen van Van As en de langspeelfilm Brabançonne. In 2015 had hij rollen in de series Nieuw Texas, Spitsbroers, Amigo’s en de film Wat mannen willen. In 2016 vertolkte hij de rol van Renatus in de film Moonwalkers naast Rupert Grint en Ron Perlman. Hij vertolkte ook de rol van wijkagent Willy in de televisieserie It’s showtime. In Tabula Rasa was hij te zien als Olivier.

Hij speelde twee seizoenen lang hoofdrollen in de Waalse series Unité 42 en La Trêve. Vanaf 2019 vertolkte hij twee seizoenen lang de rol van directeur Erik in De luizenmoeder. In 2020 was hij ook te zien in het sketchprogramma Influencers.

Hij is nu te zien in de Franstalige film Music Hole.

In Daens is hij te zien als priester Ponnet